Vakuové balení a jeho výhody
Trvanlivost
Proces vakuové balení efektivně snižuje množství bakterií a zabraňuje jejich dalšímu množení, čímž prodlužuje trvanlivost baleného obsahu, a to i bez použití konzervačních látek. Vaše produkty tak vydrží déle.
Kvalita
Díky neprodyšnému obalu s vakuem nedochází ke křížové kontaminaci. Zabalený obsah je chráněný také před plísněmi, mrazem a dalšími teplotními vlivy. Vakuově zabalené potraviny navíc neztrácejí hmotu ani aroma.
Skladování
Kontaminace se nemusíte bát ani při skladování a delší trvanlivost obsahu baleného vakuem usnadňuje také přepravu. Potraviny balené vakuovými baličky navíc šetří úložný prostor.
Hygiena
Potraviny a nápoje balené vakuem si udržují čerstvost, což velmi zjednodušuje dodržování veškerých stanovených hygienických standardů. To se promítá i do snadnější a kvalitnější profesionální prezentace pokrmů.
Sous-vide
Metoda sous-vide znamená vaření ve vakuu při nízkých teplotách. Tento proces usnadňuje přípravu pokrmu a zároveň zaručuje jeho vysokou kvalitu.
Bonus
Vakuové baličky ale nenacházejí uplatnění jen v gastru a potravinářství. Spolehlivá technologie balení se využívá například i pro balení cenných a křehkých produktů, jako je jemná elektronika nebo důležité dokumenty.
Henkelman: Balení po holandsku
Pokud hledáte kvalitního výrobce baliček, jste na správné adrese. Výkonná zařízení Henkelman jsou vhodná pro variabilní nasazení v potravinářském průmyslu. Nizozemská společnost se jejich vývojem, výrobou a distribucí zabývá už od roku 1994. Firma ročně dodává přibližně 15 tisíc strojů do více než 80 zemí světa. Baličky Henkelman vynikají kvalitou zpracování, odolností a moderním designem.